Leestijd: 2 min
9 redenen om meer chocola eten
Cacao heeft met name een rijke hoeveelheid antioxidanten die bevatten vele voordelen voor je gezondheid. Om deze reden worden er de laatste jaren steeds meer onderzoeken gedaan naar de krachtige potentiele werking van chocola voor: het verminderen van oxidatieve stress (wat bijdraagt aan ziektes en veroudering), ontstekingen, depressie, hyperglycemie en insulineresistentie. Ben jij ook zo dol op chocola? Geen probleem! Hieronder volgen namelijk 9 wetenschappelijk onderbouwde redenen om (meer) chocola te eten.
1. Het houdt je hart gezond
Studies laten zien dat het eten van (donkere) chocolade helpt bij het verlagen van je bloeddruk en lijkt daarmee het risico op hart-en vaatziekten te verminderen.
Ook kan cacao de hoeveelheid HDL (goede) cholesterol verhogen, wat je kans op hart-en vaatziekten verlaagt.
2. Het boost je humeur
Dit Australisch onderzoek laat zien dat er een verband is tussen de consumptie van cacao en rust en tevredenheid bij volwassenen. Ook kan het eten van chocola je mentale prestaties verbeteren en helpen bij vermoeidheid.
3. Helpt bij het behouden van een gezond gewicht
Geloof het of niet, maar deze studie van de Universiteit van San Diego, toonde aan dat volwassenen die regelmatig chocolade eten zelfs een lager BMI hebben dan degenen die dat niet doen.
4. Helpt tegen veroudering
Recente studies tonen aan dat flavanolen uit chocola afnemende geheugenfuncties door ouderdom kan verminderen.
5. Het houdt je hersenen scherp
Het drinken van twee kopjes van warme chocolade per dag kan ouderen helpen hun hersenen gezond te houden en scherp te blijven.
6. Het verlicht stress
Uit dit Zwitsers onderzoek is gebleken dat dagelijks donkere chocolade eten de aanmaak van stresshormonen vermindert.
7. Het helpt beroerte te voorkomen
Zweedse en Finse wetenschappers toonden aan dat het eten van een kleine hoeveelheid chocolade het risico op een beroerte bij mannen kan verlagen.
8. Het vermindert het risico op diabetes
Britse onderzoekers ontdekten dat de flavonoïden uit chocolade bescherming kunnen bieden tegen diabetes type 2 door het verlagen van de insulineresistentie en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel regulatie.
9. Het geeft je meer energie
Volgens deze studie, verbetert donkere chocolade de inspanningscapaciteit en de mitochondriale functie (mitochondriën zijn de energiecentrales van onze cellen) bij oudere volwassenen.
Conclusie
Dit artikel samengevat in 3 woorden: Eet meer chocola! ;)
Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen?
Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies.
Vind jouw balans
Tips over voeding, beweging en gezondheid waar je écht iets aan hebt. Lees onze blogs en kom alles te weten over je nieuwe levensstijl.