Chocolade pudding met crunchy topping

2019-02-08|Dessert, Eiwitrijke snacks

Plant-based chocolade pudding met heerlijke crunchy topping!

Ingrediënten (3 stuks)

Voor de pudding

  • 400 ml kokosmelk (wij gebruikten bon coco light)
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 scoop Orangefit Protein choco
  • 3 el maizena (ongeveer 30 gram)
  • 125 ml amandelmelk
  • 50 gram pure chocolade (ongeveer 72%)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el agavesiroop

Voor de crunchy topping

  • 30 gram hazelnoten
  • 100 gram verse dadels
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Pak de steelpan en zet deze op de keukenweegschaal
  2. Schud het blikje kokosmelk goed en leeg deze volledig in de steelpan
  3. Voeg hier de cacaopoeder en Orangefit Protein aan toe
  4. Zet de steelpan op het vuur en zet hem op middelhoog vuur
  5. Meng de maizena met 125 ml amandelmelk en kluts dit tot een papje
  6. Zodra het mengsel kookt voeg je er het maizena papje aan toe
  7. Roer met een garde twee minuten in de steelpan
  8. Zet het vuur laag en voeg de chocolade, vanille extract en agavesiroop toe
  9. Roer dit door en laat 1 minuut zachtjes pruttelen
  10. Verdeel het mengsel over drie glaasjes en zet deze in de koelkast
  11. De pudding wordt dikker zodra deze afkoelt, geef hem minimaal zes uur de tijd

Voor de topping

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine/sterke blender tot een kleverige substantie
  2. Verdeel het mengsel zodra de pudding opgestijfd is over de drie glaasjes

Voedingswaarde (1/3)

  • Energie - Kcal: 399
  • Koolhydraten: 33,8g
  • Vetten: 22g
  • Eiwitten: 12,8g
Populair

Shop de bestsellers

Of bekijk alles