Brownies van courgette
Deze brownies van courgette zijn heerlijk als gezonde snack tussendoor.
Natuurlijk kan je deze brownies ook gebruiken als dessert. Lekker met wat gebakken fruit of een bolletje kaneel ijs. Of neem een stuk brownie mee als snack voor na een workout? De mogelijkheden zijn eindeloos.
En zoals jullie inmiddels weten zorgen wij ervoor dat al onze eiwitrijke recepten voor iedereen makkelijk te maken zijn. Extra veel reden dus om heel snel met dit recept de keuken in te duiken!
Door de gezonde ingrediënten zijn deze brownies van courgette ook veel voedzamer en gezonder dan de klant-en-klare varianten die je in de supermarkt vindt. Je kan dus met een gerust hart lekker genieten van deze snack.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de dadels (zonder pit) in 2 stukken en laat deze ongeveer 10 minuten in heet water weken. Hierdoor worden de dadels zachter.
3. Voeg 3 el water bij het gebroken lijnzaad en laat dit ook 10 minuten staan.
4. Was de courgette en rasp deze (je hoeft de schil niet te verwijderen) en prak de banaan fijn.
5. Giet de dadels af en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten (incl. het lijnzaad) bij de courgette rasp en geprakte banaan in de schaal van een keukenmachine.
6. Mix nu alles tot een glad beslag.
7. Hak met een groot mes (wees voorzichtig) de ongebrande noten tot kleine stukjes en schep dit handmatig door het beslag heen.
TIP: bewaar een klein beetje voor over de bovenkant van de brownies.
8. Vet een laag (brownie)bakblik in met wat kokosolie of beleg met bakpapier.
9. Giet het beslag hierin en verdeel over het blik. Zorg ervoor dat het beslag min. 1 cm dik is.
10. Brokkel hier nog wat stukjes noot overheen.
11. Plaats het bakblik nu voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: door met een satéprikker in de brownies te prikken kan je controleren of deze gaar is. Blijft er nog veel beslag achter op de satéprikker? Dan hebben de brownies nog iets meer tijd in de oven nodig.
12. Herhaal dit indien nodig voor steeds een paar minuten.
13. Haal het bakblik vervolgens uit de oven en laat eventjes afkoelen.
Voedingswaarde
- Energie - Kcal: 152,9
- Vetten: 4,6
- Koolhydraten: 10,4g
- Vezels: 2,0g
- Eiwitten: 4,4g