Speculaas bananenbrood
Een bananenbrood is ideaal als eiwitrijke snack. Makkelijk om te maken, ontzettend lekker en ideaal om een aantal dagen in de koelkast te bewaren.
Zo kun je dus altijd een plakje meenemen voor onderweg of naar de sportschool. Op deze manier voorzie je jouw lichaam op elk gewenst moment van de dag van energie en de juiste voedingsstoffen.
We laten je graag zien hoe je deze speculaas bananenbrood versie thuis kunt maken. Lees je mee?
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg het water toe aan de lijnzaad en laat dit voor 5 minuten zo staan.
3. Hak de noten in stukjes, verpulver de havermout tot havermeel en prak 2 bananen fijn.
4. Mix vervolgens alle ingrediënten met de hand tot alles goed gemengd is.
5. Plaats een vel bakpapier in een cakeblik en schep het bananenbrood mengsel hierin.
6. Snijd de resterende banaan horizontaal doormidden en plaats deze bovenop het beslag.
7. Plaats het cakeblik nu voor ongeveer 50 minuten in de oven. Tip: check vanaf 40 minuten even met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Herhaal dit om de 5 á 10 minuten. Blijft er niet veel beslag meer achter op de prikker? Dan kan het bananenbrood uit de oven.
8. Enjoy!
Voedingswaarde per plakje
- Energie - Kcal: 56,2
- Vetten: 6,6g
- Koolhydraten: 11,3g
- Vezels: 2,7g
- Eiwitten: 7,8g