Chocolade koekjes
Deze chocolade koekjes zijn erg makkelijk om te maken en ze zijn onwijs lekker. Daarvoor willen we je trouwens ook meteen waarschuwen, want ze zijn bijna te lekker om te laten liggen!
Lees snel het hele recept.
Deze chocolade koekjes zijn heerlijk om voor jezelf te bakken, lekker als eiwitrijke snack voor tussendoor maar ook voor als er visite over de vloer komt.
Door de koekjes na het bakken in de oven nog even te laten afkoelen worden ze lekker knapperig! Dat is precies wat je wil wanneer je zin hebt in een chocolade koekje, toch?
Op onze website vind je inmiddels meerdere eiwitrijke snack recepten voor tussendoor. Mocht je de smaak na het maken van dit recept te pakken hebben dan kun je ook onze eiwitrijke pindakaas koekjes proberen. De echte pindakaas liefhebber wordt hier vast erg gelukkig van!
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Laat de dadels voor 10 minuten weken in heet water. Giet vervolgens af en prak de dadels vervolgens zo fijn mogelijk met een vork.
Tip: giet hier tijdens het prakken een beetje heet water bij zodat dit een kleverig geheel vormt.
3. Hak de chocolade en noten in hele fijne stukjes en mix dit met de rest van de droge ingrediënten.
4. Voeg hier vervolgens de gesmolten kokosolie, de plantaardige melk en de dadelpuree aan toe. Kneed dit goed door elkaar met je handen.
5. Verdeel het koekjesdeeg nu in 10 hoopjes en kneed het deeg individueel tussen je handen tot 10 compacte bolletjes.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de bolletjes deeg bovenop.
7. Gebruik de onderkant van een lepel om de bolletjes voorzichtig voor de helft naar beneden te duwen. Zo geef je de koekjes vorm.
8. Plaats de bakplaat nu voor 20 minuten in de oven.
9. Laat de chocolade koekjes vervolgens eerst een beetje afkoelen, zo worden ze lekker knapperig.
10. Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje, want zo blijven ze extra lang lekker!
Voedingswaarde per koekje (1/10)
- Energie - Kcal: 160
- Vetten: 8,65g
- Koolhydraten: 13,29g
- Vezels: 2,73g
- Eiwitten: 4,93g