Eiwitrijke granola eitjes
Deze eiwitrijke eitjes van granola zijn onwijs leuk om zelf of met de kinderen te maken en zijn erg lekker als tussendoortje.
De granola is gemaakt van voedzame ingrediënten en uiteraard hebben we hier een schepje van ons plantaardige eiwitpoeder aan toegevoegd!
Zullen we je snel vertellen hoe je deze heerlijke eiwitrijke eiwtjes zelf thuis kan maken?
Heb je na het maken van deze granola eitjes helemaal de smaak te pakken? Probeer dan ook eens om zelf knapperige granola uit de oven te maken.
Het fijne aan zelfgemaakte granola is dat je kan blijven variëren met de ingrediënten en kruiden.
Voeg bijvoorbeeld speculaaskruiden toe of een snufje gemberpoeder voor een frisse en tegelijkertijd warme smaak.
Wees creatief en geniet!
Bereidingswijze
1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom en kneed met je handen tot een massa. Het granola mengsel is plakkerig, maar tegelijkertijd nog brokkelig.
Door dit vervolgens in kleine hoopjes tussen je handen te kneden kan je compacte eitjes vormen.
Tip: voeg het water geleidelijk toe.
2. Kneed per eitje de granola mix tussen je handen tot een bolletje en vorm hier vervolgens een ‘eitje’ van.
3. Plaats de granola eitjes voor minimaal 15 minuten in de koelkast, op deze manier worden ze lekker compact.
4. Optioneel: smelt de chocolade au bain-marie en doop de eitjes hier voorzichtig in of verdeel een beetje chocolade over de eitjes met een lepel.
Tip: het hoeft niet perfect te zijn, have some fun!
5. Laat op een druiprek of bord opdrogen en plaats vervolgens terug in de koelkast zodat de chocolade weer kan uitharden.
6. Ready to enjoy!
Voedingswaarde per eitje
- Energie - Kcal: 53
- Vetten: 2,1g
- Koolhydraten: 5,3g
- Vezels: 0,8g
- Eiwitten: 2,9g