Makkelijke eiwitrijke kerstkoekjes
Deze makkelijke kerstkoekjes zijn ideaal om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Iedereen zal hier ongetwijfeld van smullen! En het leuke is, ze zijn nog eiwitrijk ook ;-). Nog feestelijker kunnen we de feestdagen niet maken, eiwitrijker wel.
Als decoratie van deze makkelijke kerstkoekjes kan je natuurlijk all out gaan. Bestrooi de kerstkoekjes net zoals wij hebben gedaan met gedroogde kokosrasp, voor een winters effect. Of ga voor kleurrijke en speelse decoratie, leuk om ook samen met kinderen te doen.
Wist je dat deze koekjes in 7 stappen al in de oven staan? Je hebt ze dus zo klaar. Je kan de koekjes ook nog 2 á 3 dagen bewaren. Leuk om dus een voorraadje achter te houden voor als je visite krijgt!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven van tevoren alvast voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Meng de lijnzaad met ongeveer 6 el water en laat dit eventjes wellen.
- Gebruik een ruime kom en voeg hier alle droge ingrediënten aan toe, meng dit met elkaar.
- Doe hetzelfde met de kokosolie (deze hoeft niet gesmolten te zijn) en agavesiroop in een klein kommetje. Voeg hier als laatst de geweekte chiazaad aan toe.
- Giet het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed met de hand de ingrediënten door elkaar tot een grof beslag. Vorm hier uiteindelijk een grote bal van.
- De volgende stap is belangrijk: plaats het deeg nu voor ongeveer een kwartier afgedekt in de koelkast.
- Klaar? Rol het deeg nu met een deegroller plat en gebruik een koekvormpje om hier 10 tot 12 koekjes uit te drukken.
- Plaats de koekjes op de bakplaat en bak ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en decoreer vervolgens met de gesmolten chocolade en strooi hier de kokosrasp overheen.
- Laat de chocolade hard worden: ready to serve!
Voedingswaarde per koekje
- Energie - Kcal: 160
- Vetten: 10,1g
- Koolhydraten: 9,1g
- Vezels: 2,6g
- Eiwitten: 4,9g