Pompoen muffins
We waren het er unaniem over eens: een lekker muffin recept kon tijdens deze herfst maanden niet ontbreken. Dus we zijn de keuken in gedoken en deze heerlijke vegan pompoen muffins rolde niet veel later uit de oven! Gelukkig waren we het er ook unaniem over eens dat de smaak erg lekker is. De pompoen geeft de muffins een romige structuur en een extra zoete smaak. Een gouden combinatie dus!
Nog een voordeel is (naast dat de muffins eiwitrijk zijn), is dat je niet lang in de keuken hoeft te staan om de muffins te maken. Sterker nog, de oven doet het meeste werk. Zullen we je snel vertellen hoe je deze pompoen muffins zelf kan maken?
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verpulver de helft van de havermout tot meel en meng vervolgens alle droge ingrediënten met elkaar.
- Voeg vervolgens de pompoenpuree, geprakte banaan en plantaardige melk toe.
- Roer het muffinbeslag goed door.
- Vet de muffin bakvorm in met kokosolie en vul de vormpjes voor ¾ deel met het beslag.
- Plaats de vegan pompoen muffins nu voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
- Laat de muffins na het bakken eerst even goed afkoelen.
Tip: in een afgesloten bakje blijven ze tot 3 dagen hartstikke lekker!
Voedingswaarde (per muffin)
- Energie - Kcal: 88,5
- Vetten: 2,1g
- Koolhydraten: 10,5g
- Vezels: 2,1g
- Eiwitten: 6,3g