Bananen eiwitbrood
Ontzettend lekker en vol goede voedingsstoffen: plant-based bananen eiwitbrood! Ideaal voor rondom je training of als tussendoortje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd drie bananen en 75 gram dadels in stukjes en doe deze in de blender
- Doe hierbij de amandelmelk
- Meng tot een glad beslag tot nauwelijks nog stukjes ziet
- Meng in een kom: speltmeel, Orangefit, bakpoeder, baking soda, kaneel en het snufje zout
- Doe het mengsel uit de blender hierbij en meng tot een stevig beslag
- Snijd de vierde banaan en de overige 75 gram dadels en stukjes. Spatel deze vervolgens door het beslag
- Doe dit ook met de walnoten
- Spray een cakeblik in met bakspray of doe er bakpapier in
- Doe het mengsel in het cakeblik en plaats hem in de oven
- Laat hem 45-50 minuten bakken
- Als er een vork schoon uitkomt is hij gaar en klaar om van te smullen!
Voedingswaarde per plak (1/12e)
- Energie - Kcal: 180
- Vetten: 3,7g
- Koolhydraten: 27g
- Eiwitten: 7,2g