Gezonde bosbessen pannenkoeken
We hebben wat lekkers voor je om te cheffen. Bosbessen pannenkoeken! Met wat fruit of yoghurt een onweerstaanbare combi.
Tip: maak wat extra van deze pannenkoeken, zodat je deze in de koelkast kan bewaren. Koud zijn ze namelijk ook heel erg lekker en ideaal als gezonde eiwitrijke snack to go.
Bereidingswijze
- Laat de chiazaad voor 10 minuutjes wellen in lauwwarm water.
- Verpulver indien nodig de havermout tot meel.
- Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en schep door elkaar. Prak de banaan en voeg dit samen met de plantaardige melk, de chiazaad en het water toe aan de droge ingrediënten.
- Gebruik een vork om alle ingrediënten met elkaar te mengen tot er een dik pannenkoekenbeslag ontstaat.
- Schep hier vervolgens voorzichtig de bosbessen doorheen.
- Smelt wat koksolie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Schep hier het beslag in en bak de pannenkoeken voor ongeveer 5-7 minuten aan beide kanten. Keer om wanneer het beslag van de bovenkant van de pannenkoek droog is.
Tip: Het beslag kan een beetje te droog worden door de absorptie van water door de havermout. Voeg wat extra water toe om het toevoegen van het beslag aan de pan te vergemakkelijken.
- De pannenkoeken zijn klaar wanneer ze aan beide kanten een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen.
- Ready to serve!
Voedingswaarde per pannenkoek
- Energie - Kcal: 87,3
- Vetten: 2,5g
- Koolhydraten: 9,7g
- Vezels: 2,7g
- Eiwitten: 5,6g