Pompoen
Pompoen

Pompoensoep

31 oktober 2020|Lunch

Het is de perfecte tijd van het jaar om een lekkere grote pan soep voor jezelf of het hele gezin klaar te maken. Mocht je dit dus lezen en denken: ja, daar heb ik eigenlijk wel veel zin in. Dan hebben wij een heerlijk recept om met je te delen!

Deze romige pompoensoep is niet alleen erg lekker van smaak, maar ook eiwitrijk.

Ideaal dus als makkelijke maaltijd voordat je gaat sporten of om juist na afloop van een training je lichaam weer te voorzien van extra energie. Onze tip? Maak extra veel. Je kan zeker nog drie dagen genieten van deze pompoensoep.

Alvast een tip

Voeg extra zaden toe die eiwitrijk zijn, zoals pompoenpitten of hennepzaad. Dit geeft ook een extra lekkere bite aan de maaltijd! Wat je voor het bereiden van deze pompoensoep nodig hebt zijn de ingrediënten die je hieronder kan vinden en wat geduld. Uiteindelijk doet de oven namelijk het meeste werk!

Laten we snel de keuken in duiken en alvast eetsmakelijk.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram gedroogde rode linzen
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 ml groente bouillon
  • 500 gram pompoen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3/4 tl garam masala
  • 1/4 tl gemalen komijnzaad
  • snufje gemalen peper en zout
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 3 tl olijfolie
  • optioneel: 1/2 schepje Orangefit Protein
  • als topping: zelf gebakken croutons, pompoenpitten en hennepzaad

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de pompoen en snijd in kleine stukjes, je hoeft de schil niet te verwijderen.

3. Voeg de pompoen samen met 2 tl olijfolie, een snufje zout, peper, 1 tl kerriepoeder en de tijm toe aan een ovenschaal. Schep de ingrediënten goed door elkaar.

4. Plaats de pompoen nu voor 30-40 minuten in de oven. Schep halverwege even om.

5. Verhit in de koekenpan wat olijfolie om middelhoog vuur en voeg hier de in stukjes gesneden ui en sjalot aan toe. Fruit voor 5 minuten en voeg de laatste 2 minuten de geperste knoflook toe.

6. Voeg hier vervolgens de rest van de kruiden aan toe en een klein scheutje water. Schep dit goed voor elkaar en laat de smaken van de kruiden even goed vrijkomen.

7. Voeg hier nu de bouillon, kokosmelk en gedroogde linzen aan toe.

8. Draai het vuur iets lager en laat het geheel voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

9. Zet het vuur vervolgens uit, plaats een deksel op de pan en wacht tot de pompoen klaar is.
Tip: check met een vork of de pompoen klaar is. Is deze zacht en kan je er makkelijk in prikken? Haal de ovenschaal uit de oven, laat deze anders nog wat langer staan.

10. Voeg nu alle ingrediënten toe aan een blender (eventueel ook de eiwitpoeder) en mix voor ong. 2 minuten tot een glad geheel.

11. Schep over in een kom en voeg hier je toppings naar keuze aan toe.

12. Geniet!

Voedingswaarde per portie (1/2)

  • Energie - Kcal: 306,2
  • Vetten: 8,3g
  • Koolhydraten: 41,3g
  • Vezels: 6,1g
  • Eiwitten: 19,6g