Subtiel hartige pastinaak en appelsoep
Zelfgemaakte soep is dit seizoen je go-to lunch: lekker verwarmend en tegelijk super voedzaam. Deze variant is subtiel hartig en toch ook zoet.
De linzen maken de soep eiwitrijk, en je kan er ook voor kiezen om er aan het einde nog twee schepjes Orangefit Greens aan toe te voegen. Een soep als een warme knuffel.
Heb je de smaak nou helemaal te pakken na deze pastinaak en appel soep? Probeer dan vooral ook onze pompoensoep, wij zijn zelf echt gek op dit recept. Beide super makkelijk te maken.
Bereidingswijze
- Verhit ongeveer 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit de stukjes ui voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Schil en snijd zowel de appel als de pastinaak in kleine stukjes. Voeg dit nu aan de pan toe samen met een snufje zout en peper.
- Voeg hier vervolgens ook de garam masala en komijnpoeder aan toe. Roer goed door en laat nog 3-4 minuten bakken.
- Giet 500 ml groente bouillon in de pan, roer door en draai het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat voor 25 minuten sudderen.Draai het vuur uit en voeg de afgespoelde linzen toe en 200 ml bouillon. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Optioneel: voeg bij deze stap ook de 2 schepjes Greens toe.
Proef of alles naar smaak is. Anders kan een extra snufje peper of zout geen kwaad. Schep over in twee ruime kommen en strooi hier de geroosterde pompoenpitten overheen.
Enjoy!
Voedingswaarde per kom
- Energie - Kcal: 210
- Vetten: 1,9g
- Koolhydraten: 29,9g
- Vezels: 10,1g
- Eiwitten: 15,0g