Matcha chiapudding met chocolade topping

5 juni 2020|Ontbijt, Eiwitrijke snacks, Dessert

Deze chiapudding met Japanse groene thee (matcha) en een topping van chocolade is de allerlekkerste fitfood om je dag mee te starten. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 40 gram chiazaad
  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 tl matcha poeder
  • 1/2 schepje Orangefit Protein vanille

Tip: voeg eventueel 2 druppeltjes vanille extract toe. Dit zorgt voor een rijke(re) smaak!

Voor de topping:

  • 1 banaan
  • 1 tl cacaopoeder
  • scheutje amandelmelk

Bereidingswijze

1. Mix alle ingrediënten voor de chiapudding heel goed met elkaar (doe dit rustig met een lepel) en giet in twee glazen.

2. Plaats voor een uur in de koelkast zodat dit kan opstijven.

3. Prak vervolgens de banaan tot een glad geheel (gebruik eventueel een keukenmachine) en mix dit met de cacaopoeder en een scheutje amandelmelk.

4. Giet dit bovenop de matcha chiapudding en laat voor nog minimaal een uur in de koelkast staan.

5. Haal de chiapudding vlak voor het serveren uit de koelkast.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 243,7
  • Vetten: 16,1g
  • Koolhydraten: 10,9g
  • Vezels: 6,4g
  • Eiwitten: 11,1g